Når du har en forretningsidé

At det finnes mange etablererspirer der ute er det ingen som tviler på, men mange vegrer seg for å ta det siste og avgjørende steget som innebærer å realisere de gode planene de kanskje sitter på, og dette er naturligvis veldig synd. Vi trenger nemlig nytenkning i Norge i dag og jo flere mennesker vi har som kan stå på egne bein jo bedre vil det utvilsomt være. I dag er det til og med blitt betydelig enklere å drive små bedrifter og det er heller ikke så dyrt å etablere sitt eget AS.

Hva som er grunnen til at man ikke tør eller kan starte opp med sin egen bedrift er uklar og det kan naturligvis være flere årsaker som kan gjøre seg gjeldende. For noen er det penger som er utfordringen mens det for andre kan være at de ikke helt har troen på ideen de har klekket ut.

Når det gjelder det første, altså pengene, så vil typen lån man kan finne tak i være mange forskjellige og det kommer naturligvis an på hvor store summer det er snakk om. Beskjedne beløp kan man for eksempel dekke ved hjelp av forbrukslån uten at man behøver å sette noen økonomi over styr, mens større beløp bør dekkes inn på andre måter. Når det gjelder selve ideen så er det viktig at man tenker seg godt om og lager en skikkelig plan. Her skal alle eventualiteter tas med slik at man er godt dekket. Hva skal til for at man skal tjene penger? Hva koster produksjonen/driften av det man skal lage av verdier? Hvordan skal man få solgt? Er dette en heltidsgeskjeft eller bare noe man vil tjene litt ekstra penger på ved siden av den faste inntekten?

Slike ting er det viktig at man tenker nøye gjennom, og med en god plan kan man spare seg selv for en masse problemer!