Kampen om spillerne

Det foregår en krig på nett og i det offentlige Norge, og det er de store utenlandske spillselskapene som er fienden! Hvem vinner? Ingen, tenker vi det er greit å si.

Norsk Tipping har gått til krig, og vi tenker det må føles håpløst å gå inn i en kamp som du faktisk ikke har muligheten til å vinne. Hva så om de får stoppet reklameringen på TV? Vil det hjelpe? Kanskje ørlite grann, men i det store og det hele ønsker folk naturligvis selv å bestemme – og det skal man jo også kunne forstå. Det finnes jo nok av informasjon på nett, for å si det slik!

Hva er problemet? Jo, det er jo forsåvidt noe som kan deles opp i flere deler, men først og fremst er det nok tapte inntekter det dreier seg om. Dernest kommer bekymringen for spillernes ve og vel, og da med tanke på spillegalskap. Jo, det er nok større sjanse til å spille seg fra gård og grunn i utlandet, men det er jo snakk om en liten del av dem det gjelder. Prinsipielt så er vi motstandere av at de mange skal få lide på grunn av de fås problemer. Enig?

Dette er et prinsipp som burde henge høyt, og det var nøyaktig derfor Datatilsynet satte seg så til motverge når det gjaldt gjeldsregisteret (som forøvrig fortsatt ikke er på plass). Hvorfor skal de som ikke har problemer med høy gjeld inn i et offentlig register bare fordi registeret blir laget for de som har gjeldsproblemer? Poenget er saklig og det er noe man må tenke over.

En annen sak: skal ikke norske mennesker få lov til å bestemme selv hvordan de skal bruke sine penger? Seriøst? Ja, det er et ubehagelig problem å ha spilleavhengige. Men skal man nekte nordmenn å ta med seg alkohol over grensene bare fordi vi har et Vinmonopol i Norge? Nei, vi gjør jo ikke det.

Det er mange ting å tenke på i denne saken, men slaget er nok tapt for NT.

Kampen-om-spillerne