Et ‘ferskt’ tilbud

Låneformidling er et fenomen som kan anses som relativt nytt og det har blitt utrolig populært både i Norge og Sverige. En slik formidler er en mellommann mellom bankene og deres potensielle kunder, og det finnes mange fordeler for begge parter – men først og fremst kundene ettersom de kan regne med et betydelige lavere rente i stedet for å søke om hver enkelt bank på egen hånd.

En låneformidler samarbeider som regel med mellom fem og ti banker og det er siden opp til bankene og gjøre sitt aller ytterste for å forsøke å få kunden som har søkt om lånet ombord i sin portefølje. Dette foregår som regel ved å presse rentene ned ettersom dette er det fremste konkurransemiddelet – og dette er naturligvis en stor fordel for kunden. I mange tilfeller kan man faktisk ha pengene på kontoen samme dag som man søker om lånet!

Lånet, som formidlerene eller låneagentene som de også kalles, er såkalte forbrukslån, og det vil si at de er personlige lån som gis ut uten sikkerhet. Ettersom det er usikrede lån kompenserer bankene for dette i form av høyere rentenivåer. Det er stor forskjell mellom bankene så det er rett og slett meget klok å anvende seg av en slik tjeneste slik at du som kunde ikke pådrar deg høyere lånekostnader enn det som er nødvendig.

En annen fordel med låneformidleren er at de aldri stiller deg noen spørsmål angående hva du skal bruke lånet ditt til ettersom det i praksis er helt og holdent din egen sak. Du behøver derfor ikke uroe deg over om du skal få personlige og ubehagelige spørsmål, og det er er fritt fram for deg å bruke pengene til akkurat dét du måtte ønske. Det anbefales dog at man ikke bruker låne til rent forbruks men kanskje til noe som gir deg varige verdier.

Mange låneformidlere rapporterer om at slike lån ofte brukes til å samle sammen øvrige lån og dyre kreditter, og til dette er disse lånene helt perfekt. Ved å samle sammen disse utgiftene sørger du rett og slett for at det gjennomsnittlige rentenivået syner, og det kan igjen bety at du sparer deg mange tusen kroner i løpet av et år.