De harde månedene

Tradisjonelt sett så bruker vi nordmenn ekstremt mye penger i forbindelse med julefeiringen, og dette kan uten tvil gi seg utslag i noen svært magre måneder i starten av det nye året.

Dette er en følelse de fleste kjenner til, og for mange kan det bli såpass ille at man faktisk ikke er helt ovenpå før mars og april kommer. Det kommer som kjent en god del store regninger i årets første måneder, og da er det ekstremt viktig at man ikke har brukt mer penger enn man har hatt råd til når det kommer til feiringen av jul.

Dessverre er det slik at mange må låne penger for å komme i mål med julehandelen, og dette er et steg man skal vokte seg meget vel for å ta. Dette er en skummel utvikling for enhver økonomi, og det er ikke tvil om at dette kan slå svært uheldig ut for en allerede anstrengt økonomi. Det å måtte betale på både forbrukslån og kredittkort i tillegg til de faste regningene er aldri en god følelse, og spesielt hvis man ikke har en inntekt som kan forsvare dette.

Julefeiringen bør først og fremst handle om å bruke tiden sammen med familien og at man heller prioriterer god mat og drikke fremfor svindyre gaver som man må betale på i månedsvis etterpå. Det handler om å sette tæring etter næring, og faktisk være ærlige med seg selv om hva man kan klare når det kommer til julegaver.

Har man ikke en god økonomi så kan man enkelt og greit sette seg ned og ta et aldri så lite familieråd og diskutere situasjonen man befinner seg i. De aller fleste barn finner seg i dette, og det skulle da ellers bare mangle. Gaver trenger ikke å være så dyre og det går an å be barna om å sette seg ned og skrive ønskelister. Der kan man plukke ut noen småting som man kan gi og det er faktisk bedre å gi flere små gaver enn en kjempestor og dyr presang.

Husk at man skal leve i månedene etterpå også!

Les mer her om noen tips i forbindelse med julehandelen.